genommineerd
midzeelhoeve_1
midzeelhoeve_6
midzeelhoeve_7
$header
springkasteel_616
IMG_6825 kopie
paashaas_616

Mario en Christine, de uitbaters van de zaak, zijn ongeveer een 5-tal jaar geleden op het idee gekomen van het beginnen van een eigen zaak. Zonder al te veel getwijfel was de keuze gevallen voor de horecasector.

“Met welk concept gaan wij ons onderscheiden van de andere horecazaken in België? Waarvoor gaan de mensen naar onze zaak afzakken, in plaats van een andere horecazaak?”

Maar dan stonden ze nog voor de moeilijke vraag: “Met welk concept gaan wij ons onderscheiden van de andere horecazaken in België?”. Het was vrij voor de hand liggend, dat ze niet zouden kiezen voor de klassieke biefstuk of scampi’s. Neen, het idee voor De Midzeelhoeve komt van iets verder, niet veel verder, maar toch iets verder.
Bij onze noorderburen in Nederland kwamen Mario en Christine iets tegen, wat in ze hier bij ons nog niet hadden. De hartige pannenkoek. Een klassieke pannenkoek met een twist: vlees, vis, kip en verse groenten in plaats van de klassieke suiker of siroop.

Het idee voor De Midzeelhoeve, was geboren. Nu moesten we nog op zoek gaan naar het ideale pand om onze zaak in uit te baten. Na een kleine zoektocht kwamen we terecht in een 18e eeuwse hoeve te Sint-Katelijne-Waver. Direct waren we verkocht aan het pand. Na enkele onderzoeken was de beslissing dan ook snel genomen. De Midzeelhoeve zou er komen, in Sint-Katelijne-Waver.

De volgende stap in het verhaal was het zoeken van de juiste leveranciers en mensen die mee wilden bouwen aan ons nieuwe geluk. Dit was geen gemakkelijke keuze, mits wij vanaf het eerste begin wilden staan voor eerlijkheid, versheid en betaalbaarheid. Enkel serveren wat we zelf zouden willen krijgen moesten wij gaan tafelen.  Dit alles verliep veel vlotter dan gedacht en al snel hadden we een idee wat en hoe we alles wilden. Nu alles nog omzetten in de praktijk.

Thuis begonnen we de gerechtjes allemaal te bedenken. Onze keuken werd regelmatig omgetoverd tot een pannenkoekenhuisje of een tosti-proeverij. Na veel gesmik en gesmak, was de eerste menu kaart voor De Midzeelhoeve een feit. Mario had de ideale recepturen gevonden voor het perfecte deeg en wist alles op een toffe manier te presenteren.

27 april 2012 was het dan zover, de eerste keer dat de deuren van de Midzeelhoeve opengingen voor het grote publiek.

“Direct voelden we ons welkom in Sint-Katelijne-Waver. De hele buurt was afgezakt.
Nog voor we het wisten, was alles uitverkocht!”

De ochtend van de opening was enorm stresserend; “Zouden er wel mensen afkomen naar onze zaak?”, “Gaat ons concept wel aanslaan?”, “Wat gaan de mensen er van denken?”, waren een van de zovele vragen die door ons hoofd spookten. Maar, het vele flyeren en van brievenbus naar brievenbus gaan werd om 14u beloond.

Al een halfuur voor opening stonden de eerste klantjes ongeduldig aan onze deur te wachten, klaar om ons concept te ontdekken. Het leek wel alsof de hele buurt was afgezakt naar onze zaak, want nog voor we het wisten moesten we deuren al weer sluiten omdat we uitverkocht waren. Compleet in de wolken, moest onze leverancier de volgende dag alweer noodgedwongen een nieuwe levering komen afzetten.

Natuurlijk bleef dit hemels succes niet zoals het eerste weekend en zijn we ondertussen al goed ingewerkt. We kunnen met fierheid en veel enthousiasme zeggen dat onze ideeën die we hadden toch tot een succes hebben geleid. We krijgen dagelijks klanten over de vloer die nog steeds supertevreden zijn en nieuwe klantjes worden vaak weer wederkerende klantjes… 

Drie jaar geleden hebben we voor de eerste keer deelgenomen aan de Horeca Awards Belgie en dit in de categorie Kindvriendelijk / Fietsvriendelijk. Deze award hebben we reeds twee keer gewonnen: 1 keer in 2013 en 1 keer in 2015.

Dit is voor ons een teken dat we goed bezig zijn, dat we de juiste weg ingeslagen zijn… Dat we op deze manier verder kunnen gaan…. We hebben ondertussen al heel wat uitgebouwd en uitgebreid: een kaart met ongeveer 120 zoete en hartige pannenkoeken, ongeveer 25 tosti’s, een 18-tal pastagerechten, verse Brusselse wafels, huisbereid ijs…. en Uniek in België: De hartige wafel met lekker vers vlees en groentjes.

We verzorgen niet alleen maaltijden die tijdens de openingsuren kunnen gegeten worden: we verzorgen ook recepties, communiefeesten, huwelijksfeesten, bbq, warm buffet, koud buffet, brunches, catering, ….

Bij ons in de hoeve of op verplaatsing, dit volledig op maat van de klant. Wij hebben geen vaste formules en geen vaste prijzen, maar wij maken offertes op maat en naar de wensen van de klant, zodat elk feest uniek is en zoals de klant het zelf ziet en wenst ….

 

“Wie wil groeien moet durven èn doen. Vernieuwen alleen is niet genoeg, dagelijks investeren op alle mogelijke manieren is de enige boodschap.”

Vernieuwen in je kaart alleen is niet genoeg. Je moet ook durven investeren èn durven doen. En dat is wat wij doen! De keuken heeft al een hele metamorfose ondergaan, vele toestellen zijn bijgeplaatst of vervangen zodat alles optimaal en tot in de puntjes in orde is. Het terras zit vanaf deze zomer in een nieuw jasje met nieuwe meubeltjes waar we 130 mensen kunnen laten plaatsnemen.

Binnen zijn de oude, houten stoelen vervangen door comfortabele zetels, die perfect passen binnen het 18e eeuwse decor van onze hoeve.

Wij beschikken ook over een eigen springkasteel dat uit de winterslaap komt wanneer het weer het toelaat en dit heel de zomer lang…. De dieren houden van aan de kant een oogje in het zeil: de geitjes en konijntjes leiden bij ons ook een luxeleven, ze worden verwent door grote en kleine klanten en daar maken ze goed gebruik van!

“We hebben enorm veel te danken aan ons personeel en de klanten in onze hoeve! Zonder hen, was dit alles nooit gelukt…”

We hebben veel te danken aan ons personeel, dat elke dag opnieuw met een lach op hun gezicht onze klanten bedienen, want met ons tweetjes alleen hadden we dit nooit bereikt. En natuurlijk hebben zeker zoveel te danken aan onze klantjes! Zij zijn het die tevreden naar huis gaan en die het verder vertellen en andere mensen mee brengen of overtuigen om een bezoekje te brengen aan onze hoeve.

Ook zonder hen geen Midzeelhoeve! 

De Midzeelhoeve is één grote familie, alle klanten zijn voor ons hetzelfde en worden op dezelfde enthousiaste manier verwelkomt en verwent.